KRAV MAGA

Αντιμετωπίστε όλων των ειδών τις επιθέσεις


Τι είναι το Κραβ Μαγκά

Το Κραβ Μαγκά είναι ένα σύστημα πρακτικής και τακτικής που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. Προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών. Οι τεχνικές του Κραβ Μαγκά διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών, επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Αυτή η λογική, αλλά και η γενική προσέγγιση του Κραβ Μαγκά πηγάζουν από τη μοναδική διδακτική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό σύστημά του, τα οποία επιτρέπουν στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί τα φυσικά του ένστικτα στην αυτοάμυνα.

Τομείς εκπαίδευσης του Κραβ Μαγκά

Το Κραβ Μαγκά χωρίζεται σε πέντε κύριες και πλήρως καθορισμένες κατηγορίες:

•    Πολίτες (Ενήλικες, Άνδρες, Γυναίκες, Παιδιά) 
Προσαρμοσμένο Κραβ Μαγκά ( Σε Μ.Μ.Μ., πούλμαν, αεροπλάνα, καράβια, κ.α.)
•    Στρατός
•    Αστυνομία
•    Προστασία Σημαντικών Προσώπων
•    Προσαρμοσμένο Κραβ Μαγκά

Σύστημα επιπέδων του Κραβ Μαγκά

Τα επίπεδα του Κραβ Μαγκά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Τα επίπεδα των Εκπαιδευομένων (Practitioner) (P1-P5), τα επίπεδα των Αποφοίτων (Graduate) (G1-G5), τα επίπεδα των Έμπειρων (Expert) (E1-E5) και τα επίπεδα των Αυθεντιών (Master) (M1-M3).

Τα οφέλη του Κραβ Μαγκά

Το Κραβ Μαγκά είναι ένα πολύ σύγχρονο και πρωτοποριακό στυλ αυτοάμυνας, το οποίο βασίζεται σε αρχές απλής και φυσικής κατανόησης σωματικά και διανοητικά, εύκολα κατανοητές. Εξελίσσεται και τελειοποιείται συνεχώς μέσα από την εμπειρία της αληθινής σύγχρονης μάχης και αυτοάμυνας. Οι εξασκούμενοι σε αυτό ενσωματώνουν συνεχώς νέα μαθήματα, τα οποία έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις τεχνικές του στυλ, ενθαρρύνοντας την ατομική δημιουργικότητα του μαθητή.

Το Κραβ Μαγκά αναπτύχθηκε για χρήση στο δρόμο, έτσι σε αυτό δεν υπάρχουν κανόνες. Όταν κάποιος δέχεται μία βίαιη επίθεση στο δρόμο δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει πόσους αντιπάλους ή όπλα θα αντιμετωπίσει.

Γι’ αυτόν το λόγο η εξάσκηση στο Κραβ Μαγκά βασίζεται σε ένα σύστημα χωρίς κανόνες. Σε μία βίαιη επίθεση στο δρόμο, το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε τεχνικές είναι απαραίτητες (χωρίς φυσικά να υπερβαίνει το όρια που ορίζει ο νόμος της κάθε χώρας) για να υπερασπιστεί τον εαυτό του/της. Γι’ αυτό και στο Κραβ Μαγκά δεν διεξάγονται ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, ούτε υπάρχουν φόρμες εξάσκησης.

Οι τεχνικές που εκτελούνται κατά την εξάσκηση του στυλ πρέπει να είναι αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες σε μία κατάσταση αληθινής συμπλοκής. Στην πράξη, οι μαθητές διδάσκονται τα ευάλωτα σημεία, π.χ. αυχένας, κρόταφοι, μάτια, λαιμός, γόνατα, βουβωνική χώρα κ.λπ., του ανθρώπινου σώματος και ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση για να αποτρέψουν μια επίθεση.

Το Κραβ Μαγκά χρησιμοποιεί μία απλή μέθοδο προσέγγισης στην εκμάθηση. Δια μέσου συνεχούς προπόνησης και επανάληψης, οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές άμυνας ενάντια σε κάθε είδους επίθεση, γίνονται σχεδόν δεύτερη φύση και αυτόματες, έτσι ώστε στις αληθινές συμπλοκές του «δρόμου» να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Με το να δίνει έμφαση και να εξασκεί λίγες τεχνικές κλειδιά για κάθε επίθεση, το Κραβ Μαγκά είναι σε θέση να κατέχει μία μεγάλη ποικιλία από αμυντικές επιλογές, τις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να βρει σε άλλα στυλ, καθιστάμενο έτσι ένα ολοκληρωμένο μαχητικό σύστημα.​​​​​​​

Προφανέστατα, για την επίτευξη όλων των παραπάνω, χρησιμοποιούνται κλασσικές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, αλτήρες, ιμάντες αντίστασης και ό,τι υπάρχει σχετικό για ενδυνάμωση. Επίσης πραγματοποιούνται συνδυαστικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης άμεσα συνδεδεμένες με την κινησιολογία συμπλοκής.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ/KRAV MAGA ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μάθετε γρήγορα και διασκεδαστικά πρακτική αυτοάμυνα σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες των γυναικών. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, να γυμνάζει το σώμα και να διδάσκει στρατηγικές και τεχνικές αντιμετώπισης απειλών και επιθέσεων.

•    Επαγρύπνηση και αναγνώριση προβληματικών καταστάσεων
•    Αποφυγή - διαφυγή
•    Αντιμετώπιση παρενοχλήσεων
•    Bullying
•    Αντιμετώπιση απειλών
•    Αντιμετώπιση επιθέσεων
•    Αντιμετώπιση σεξουαλικών επιθέσεων
•    Εισβολή στο σπίτι
•    Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στο δρόμο
•    Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στο αυτοκίνητο
•    Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στα μέσα μεταφοράς
•    Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στην εργασία 
•    Ενδοοικογενειακή βία
 
Για τη συμμετοχή στο τμήμα δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ούτε τέλεια φυσική κατάσταση.
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ/KRAV MAGA ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (5-12 ΕΤΩΝ)

Δώστε στο παιδί σας τα εφόδια για να μην είναι ποτέ ξανά ευάλωτο!!!
Το Krav Maga είναι ένα άμεσο σύστημα αυτοάμυνας που συνδυάζει γνώση, επιστήμη και εμπειρία. Περιέχει τεχνικές και τακτικές για άοπλες και ένοπλες απειλές και επιθέσεις.  Είναι δομημένο και προσαρμοσμένο σε κατηγορίες, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές  ανάγκες. Π.χ. διαφορετικές ανάγκες έχουν οι ενήλικες πολίτες, άλλες οι αστυνομικοί, οι σωματοφύλακες, οι στρατιωτικοί και άλλες οι γυναίκες και τα παιδία. 

Τα παιδιά είναι μια ειδική κατηγορία. Η έλλειψη εμπειρίας τους, η μικρή σωματική διάπλαση, η ανατομία τους και ο ευαίσθητος ψυχικός τους κόσμος, τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα.    

Η εκπαίδευση παιδιών στο Krav Maga είναι προσαρμοσμένη στην ηλικία τους, τη σωματική τους διάπλαση και το ψυχισμό τους. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τις ικανότητες τους, να αναπτυχτούν κινησιολογικά, να ωριμάσουν ψυχονοητικά και να αναπτύξουν ειδικές δεξιότητες.

Η συμμέτοχη των παιδιών σε τμήματα παιδικού Krav Maga σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενο της ύλης, αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας, τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν, να ξεπεράσουν φοβίες και ανασφάλειες και τελικά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο και πειθαρχία ως απόλυτοι κυρίαρχοι του εαυτού τους.

Το Krav Maga ως σύστημα αυτοάμυνας θα δώσει στο παιδί τη δυνατότητα να μπορεί να αναγνωρίζει, αποφεύγει και αν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζει, πιθανές απειλές και επιθέσεις που θα μπορούσαν να τραυματίσουν σοβαρά, ψυχικά και σωματικά το παιδί.
Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι το παιδί θα αποκτήσει όλα όσα χρειάζονται για να μην είναι, ούτε να μοιάζει, με ένα ευάλωτο θύμα, αλλά με έναν δυνατό και σίγουρο αντίπαλο.

Πάντα με γνώμονα την ψυχική ασφάλεια του παιδιού και με ιδιαίτερη φροντίδα στη λογική της μη βίας.